36 barn och nästan lika många vuxna samlades på Naturhistoriska Riksmuséet den 17 mars för att gå på upptäcktsfärd bland dinosaurier.

- Waooo, vad stora!

- Kolla äggen!

- Va´ spännande!

Ja, många var kommentarerna från dem som smög omkring bland de stora dinosaurieskeletten. Man fick mäta klorna på Tyrannosaurus rex med en linjal och jämföra med sina egna tånaglar. Man fick fundera kring fossil och ett 200 miljoner år gammalt träd. Alla kunde få klappa jättefågeln Diatryman och förstå hur en vanlig talgoxe kan vara släkt med de stora dinosaurierna.

 

Tiden gick fort inne på muséet och efter en dryg timme var det så dags att se film på Cosmonova.

 

På Cosmonova får man uppleva känslan av att vara mitt i äventyret. På den enorma kupolformade duken tas man med till fascinerande platser på vår jord.

 

Vi såg alla en film som heter "Deep sea". Man dyker ner i en förtrollande undervattensvärld. Man simmar sida vid sida med hajar, gigantiska sköldpaddor och svävande maneter. En fascinerande undervattensresa.

 

Efter dessa äventyr blev vi alla sugna på lite att äta och på restaurangen hade man dukat fram pannkaka till alla barn. Dessa smakade väldigt gott med sylt och grädde. De vuxna i sällskapet åt också mat eller fikade.

 

Det var en trevlig utflykt och alla var nöjda med dagen.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.