Som seden numera kräver så avslutades "vårterminen" med att vi i Celiaki-föreningen träffades på Vete-Katten på Kungsgatan 55, Stockholm. I år serverades en middagsbuffé till de 34 medlemmar som kommit.

 

Nog hade vi trott att vi skulle kunna sitta ute på innergården men vädret ville annorlunda. Strax innan vi satte oss till bords så satte det igång att regna. Men vad gjorde det, det finns ju gott om plats inomhus.

 

På bordet fanns en tacosoppa som var otroligt god, potatissallad, chilibiffar, sala-mi, skinka, kalkon, brieost, ost, hårt och mjukt bröd. Jo, det var mycket gott det också.

 

VD Magdalenas lille son Leo, som syns med mamma på fotona, hjälpte till att skri-va skyltar till de olika rätterna så att vi skulle veta vad de bestod av.

 

När vi hade ätit berättade Gunilla, som stod för kvällens meny, om sitt prisbelönta arbete med allergimat i köket på en förskola i Sollentuna. Hennes strävan är att alla barn oavsett allergi eller intolerans ska kunna äta av den mat som serveras. Den kunskap och erfarenhet hon har åker hon gärna runt och berättar om. Mest troligt så kommer en kokbok nästa år.

 

Karin från Friends of Adam berättade om sitt bageri för glutenfritt bröd. Brödet som serverades denna kväll kom från Friends of Adam.

 

Som avslutning, innan alla handlade bröd att ta med sig hem, serverades kaffe och sorbet.

 

Som färdkost fick alla en påse med Vete-Kattens välkända praliner.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.