Under fyra dagar i april var vi i föreningen representerade som en av utställarna på Allergitorget på GastroNord-mässan i Älvsjö.

 

Tillsammans med Dietistbyrån, Lineum, Dorimax, Heléns Glutenfria och MixWell informerade vi många besökare om gluten-, laktos-, mjölk- och sojafria produkter och om Mat
för livet-mässan den 30 november -1 december 2012.

Alla lät sig väl smaka glutenfri kladdkaka, Linfröknäcke eller
Piruett-kakor.

 

GastroNord är norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök. På mässan kunde man se maskiner som strimlade grönsaker, kaffemaskiner, ugnar och grillar, diskmaskiner, ja allt man kan önska i ett
storkök.

Utställarna bjöd på mycket gott, grillat kött, fisk och skaldjur,
bröd, godis, frukt och dryck och mycket mer.

 

Under mässdagarna gjorde vi en upptäckt som kändes stor.
Födoämnesöverkänslighet fanns i medvetandet hos så många utställare och besökare. Som exempel bjöd Abba Seafood på en laktosfri röra gjord på Valios smetana, Bongs bekräftade att alla deras fonder är glutenfria och av JUNIs 280 olika kryddor är 279 glutenfria.

 

SkolmatsGastro, Pizza-SM samt Årets Kockelev var några av de tävlingar som anordnades i samband med seminarier.

 

GastroNord besöktes av 20 072 personer och hade 464 utställare. Med en enkel räkneoperation konstateras att GastroNord hade 43 besökare per utställare under 4 dagar. En fantastisk jämförelse med Mat för livetmässan visar att vi förra året hade 68 besökare per utställare under 2 dagar.

 

Vi hoppas kunna vara med som utställare när GastroNord anordnas igen om två år. Då kommer man att locka dit många besökare med Kock-EM (Bocuse d´Or Europe).

 

 

 

 

 

loading...