GULDAXET

Guldaxet delades ut första gången 1991 av Celiakiföreningen i Stockholms län och har hittills delats ut till personer och företag.

Priset går till en person eller företag, som gör livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten, laktos, mjölk
eller soja.

2016 TiFood
 

Företaget etablerades 1997 och samarbetar idag med alla större kedjor och grossister och har även export och samarbete med företag i våra grannländer Finland och Norge. Det är ett företag i tiden, som har valt att satsa på produkter som är utan emulgeringsmedel eller andra tillsatser och som är producerade av 100% naturliga råvaror. Produkterna når en stor grupp människor i vårt samhälle  och är mycket uppskattade av alla som har behov av specialkost av något slag. Sist men inte minst – som företaget själva uttrycker det   "Det ska inte var extra dyrt att vara extra känslig"

2015 Ewalie

2014 Lysings

2013 WurstMaster

2012 Nya MixWell

      2011 Finax

2010 Iréne Jonson.

      2009 Almondy

       2008 Vete-Katten

   2007 Pile Food

2006 Kung Markatta

2005 Dietist Mona Lauermann-Orheden

2004 Semper

2003 Heléns Glutenfria

2002 Moilanen (pizza)

2001 Café Hans och Greta

2000 Gunnar Åkerberg, Hemköp

1999 Josef Gebele, Arla FoU

1998 Ängavallen och Lithells     
1997 Fria Bröd

1996 Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

1995 Docent Claes Hallert, Linköping

1994 Semper Medifood/Sandströms (knäckebröd)

         Louise Malmberg, Dietistbyrån

1993 Ulla Ingeson, KF Provkök

1992 McDonalds

1991 Konsum Rådhuset