Mat för livet-mässan 2015

In i det sista pågick förberedelserna för att få allt och alla på plats så att vi på slaget klockan
11.00 kunde öppna portarna för 20:e gången. Ett jubileumsår med rekordmånga utställare på plats.
Precis som förr om åren vällde besökarna in för att kunna ta del av allt vad mässan hade att erbjuda. Många trogna utställare fanns på plats med sina nyheter och specialerbjudande. Glädjande var att vi till årets mässa kunde välkomna åtta nya utställare.

Bland nykomlingarna fanns Dazaria med handgjorda frukt- och nötpraliner, Genius Foods Ltd som är ledande inom kategorin glutenfria produkter i UK och Kapten Schnells Hot Cod med sina trekantiga panerade torskfiléer lagom stora att lägga i ett glutenfritt korvbröd. Nordic Biolife visade upp bärprodukter från Finland och Ekko Gourmet presenterade vegetariska rätter. På bokavdelningen fanns ”Två Tanter” med sin kokbok och Jessica Frej och Maria Blohm som gett ut flera böcker med bak och matlagning på Massolit förlag.

På Speakers Corner kunde man på fredagseftermiddagen lyssna på Margareta Edling-Pontén som föreläste under rubriken ”Glutenfritt – trend, hälsodiet eller medicinsk behandling”. Efter hennes föreläsning intog moderator Kristina Luuk podiet för att leda en spännande paneldiskussion med temat ”Mår alla bättre av gluten-och mjölkfritt? Piller – är det en lösning? En fullsatt lokal lyssnade intresserat och ställde många frågor.

Som avslutning i Speakers Corner på fredagen delades årets Guldax ut till Ewalie AB för produkter som ligger helt rätt i tiden, har hög kvalitet, är ekologiska och bidrar till sunda matvanor utan tillsatser.
Lördagen var som vanligt barnens dag. Förutom den välbesökta hoppborgen kunde alla barn den här gången göra sina egna klubbor och få sin sockervadd i flera smaker med olika färger.

Ballongprinsessan hade stor show tillsammans med jonglören Svart Adam Solander klockan 11:30 vilket var en riktig publikmagnet både bland barn och vuxna. Glädjen hos vissa barn var lika stor som sorgen hos andra som blev utan någon av ballongformationerna som lottades ut. Ballonger i alla dess former fanns att beskåda runt om i mässhallen då många utställare hade sin logga i ballongform.
Nära 3500 personer trotsade det stormiga vädret med blåst och regn denna decemberhelg för att fira årets jubileumsmässa tillsammans med oss i Celiakiföreningen i Stockholms län. Många nöjda och glada besökare gör att vi nu börjar fundera på 2016 års mässa.

Väl mött då!