Mat för livet-mässan 2014

Efter månader, ja nästan ett helt års, arbete och förberedelsen kunde vi äntligen öppna portarna till den 19:e Mat för livet-mässan.

Besökarna fullkomligt vällde in i lokalen båda dagarna. Javisst har man bråttom in till denna fantastiska mässa där 66 utställare (REKORD!) lockade med avsmakning och försäljning. Flera bak- och kokböcker fanns också att köpa. På mässan kan man finna det största utbudet av produkter som är gluten-, laktos-, mjölk- och sojafria. Allt under ett tak. Mat för livet, som är den ojämförbart största mässan i sitt slag i Sverige, lockade i år ca 4 000 besökare.

Programpunkterna i Speakers Corner var mycket intressanta och många var det som ville höra om t ex trender från USA, hur man kan förväxla begreppen glutenfritt, vetefritt och stärkelsefritt eller höra om nya regler som ska underlätta för matallergiker och glutenintoleranta.

Den stora begivenheten på fredagen var utdelandet av 2014 års Guldax. Årets vinnare är Lysings Konditori från Ödeshög. Grattis!

Flera av utställarna presenterade sig och sina produkter på lördagen i Speakers Corner.

Lördagen är barnens dag på Mat för livet. I år fanns som vanligt Annika ansiktmålare på plats. Ballongprinsessan skapade fanstastika figurer av ballonger till alla barn som ville ha. Trollkarlen Mr Dannyman trollade för alla barn, stora som små. Hoppborgen i barnhörnan var hela tiden full med hoppande barn.

Ja, nu är mässan över för i år. Nästa år firar vi 20-årsjubileum och då kommer det att bli något alldelss extra. Lita på det!

Förberedelserna är redan igång!

Nedan följer några bilder från årets Mat för livet

loading...