Tänk att det kände vi på oss långt innan november.......
Ja, att det skulle komma många besökare på mässan Mat för livet. Det låg liksom i luften.

Dagen innan utställningen samlades vi några personer från Celiakiföreningen i Stockholms län för att "duka" upp på våra bord i vår stora monter.

Vi gjorde iordning för vårt stora lotteri, vi la fram böcker och tröjor, förstoringsglas och kassar m m.

Vi satte upp skyltar och prislappar och till sist såg det riktigt trevligt ut i vår monter.

Fredag klockan 11 slog mässan upp dörrarna och besökarna strömmade in. Jo, vi hade bytt lokal från förra året och det blev lite annorlunda än vi var vana vid. Men väldigt trevligt!

Guldaxet delades ut till WurstMaster.

Timmarna gick snabbt och helt plötsligt var klockan 17 och dags att stänga för dagen. Visst var vi trötta i både ben och huvud, men vad gör väl det? Vi har ju så kul.

Så var det då dags för lördagens publik att komma in. Och nu välde det in människor från hela Sverige. Besökare som kom med buss, tåg, t-bana eller bil. Det blev emellanåt trångt mellan montrarna.

I barnhörnan hoppade barnen i hoppborgen och gick tipspromenad. Alla barn som besökte barnhörnan fick en lott och en medalj som visar att de varit på Mat för livet.

I alla montrar bjöds det båda dagarna på något gott för alla att smaka på. Det fanns många nyheter i år. Godisremmar utan gluten, det var ju knappt man trodde det var sant! Goda var de också.  Fruktgodis, havretärningar, glass utan mjölk, R-ice och Tofuline och mycket, mycket mer.

Båda dagarna ordnade Celiakiförbundet seminarier och i Speaker´s fanns programpunkter båda dagarna.

Vi i föreningen är så glada att så många utställare, 64 st, kom i år och att rekordmånga besökare, 3 939 st, letade sig fram till Mat för livet. Vi fick många glada tillrop från både utställare och besökare under de två dagarna och det gör ju det hela mycker roligare.

Välkomna igen 2014!

 

loading...