Celiakiföreningen i Stockholms län arrangerar varje år mässan som speglar produktutbudet av gluten, laktos, mjölk- och sojaproteinfria livsmedel. 2011 gick den av stapeln den 25-26 november på Kistamässan. I år fanns det 56 utställare på plats.

 

Det märktes redan på fredagen att det skulle bli publikrekord i år.

Visst slog vi rekord! 3 796 personer kom och smakade, handlade, frågade och diskuterade gluten-, laktos-, mjölk- och sojafria produkter.

Mässan har verkligen blivit en träffpunkt för medlemmar från hela Sverige. Det kom bussar från norr till söder och från öst till väst.

Återigen visar den stora tillströmningen att mässan behövs och är viktig för oss alla.

 

Celiakiföreningen i Stockholms län delar varje år ut priset Guldaxet. I år delades det ut för tjugoförsta gången.

Priset går till en person eller ett företag, som gör livet lättare och bättre för män-niskor som är överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk eller soja.

Guldaxet delades ut på mässan Mat för livet som för sextonde året i rad arrange-rades av Celiakiföreningen i Stockholms län.

 

Årets vinnare är FINAX. Föreningens motivering till priset lyder:

 

"Det företag som är årets vinnare har tre ledord: Sunt, enkelt och gott. 1973 bygger två bröder en av världens första helautomatiska kvarnar på den skånska slätten. 1983 börjar företaget utveckla och sälja glutenfria produkter och idag är det en av de största producenterna av glutenfritt.

Vi vill uppmärksamma att företaget som funnits i så många år fortfarande strävar framåt och har ett nytänkande som vi som är glutenintoleranta har stor glädje av."

 

GRATTIS!

 

Bilder från Mat för livet 2011   

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.