Mat för livet-mässan 2009 hade över 3000 besökare från hela Sverige.
Med på mässan fanns flera nya aktörer som: Friends of Adam, Pernillas Specialbageri, Andale, Mällby gård, Creative Cooking, Kattis Godis, Matkassen med flera. Dessutom delades priset Guldaxet ut!

Årets Guldaxet till Almondy!
Celiakiföreningen i Stockholms län delar varje år ut priset Guldaxet och i år för nittonde gången. Priset går till en person eller ett företag, som gör livet lättare och bättre för människor som är överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja. Guldaxet delades ut på mässan Mat för livet som för fjortonde året arrangerades av Celiakiföreningen i Stockholms län.

 

Årets vinnares röda tråd genom alla år har varit att från råvara till färdig produkt ha absolut högsta kvalitets- och miljökrav. Att företaget dessutom alltid bakar tårtor som är helt glutenfria gör att det känns extra roligt att få dela ut Årets Guldax till Almondy.

Almondys historik
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Två personer drömde om att bygga en båt och segla jorden runt, när de av en händelse upptäckte ett hemligt recept från 1890. Valet stod mellan att bygga färdigt båten alternativt att starta ett bageri. Beslutet blev ett bageri med en yta av 70 kvm. Åren gick och idag är företaget representerat i 33 länder och bakar hundratusentals tårtor per dag. Nu undrar förstås alla hur det gick med jordenruntresan? Svaret är att båten blev klar men den kom bara till Skagen.

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.